top of page

Nytt konstprojekt ska turnera 100 konstnärer runtom i Sverige


FOTO: Erika Rodin

Anna Gyllenklev och Helen Silvander, grundarna till Moving Art Project. Foto: Erika Rodin

Idag lanseras den turnerande konstutställningen Moving Art Project, som under våren 2016 kommer turnera till 10 städer runtom i Sverige med 100 av Sveriges mest begåvade konstnärer och kreatörer.

Moving Art Project är en juryutvald konstutställning som under nästa år kommer bjuda på ett 100-tal av Sveriges mest begåvade nya och etablerade konstnärer inom måleri, foto, skulptur och videokonst. Utställningen pågår under april-maj 2016 och besöker 10 städer runtom i Sverige.

Grundarna till Moving Art Project, konstnärerna Helen Silvander och Anna Gyllenklev, skapade projektet med syftet att bilda en diversifierad och lustfylld miljö där konstnärer och besökare kan mötas.

- Alternativa konstscenen är idag ofta centrerad till storstäderna. Genom detta projekt vill vi tillgängliggöra bra konstupplevelser till en bredare publik.

Urvalet av de drygt 100 verk som kommer medverka på Moving Art-turnén 2016 sker via en sluten jury som meddelas senare i höst. Samtliga verk medverkar anonymt och har därmed lika stor chans att bli utvalda.

- För oss är det viktigt att konsten får stå i centrum. Idag kan det ofta vara svårt för icke-etablerade talanger att få tillgång till det offentliga rummet, vilket är en stor förlust för såväl kreatör som besökare. Detta hoppas vi råda bot på med Moving Art Project, säger Helen Silvander.

Ansökan för kreatörer är öppen 1 september till 30 november 2015 och görs via www.movingartproject.se.

Kontakt och pressbilder

press@movingartproject.se

Senaste nytt
bottom of page