top of page

Moving Art Projects Jury tillkännages


Karin Mamma Andersson, konstnär, Gunnar Olsson, gallerist, Bo Bergström, författare, Mathias Strömer, senior curator på Riksutställningar, Bea Szenfeld, designer, Suzanne Osten, dramatiker och Parasto Backman, grafisk formgivare, utgör tillsammans Moving Art Projects jury.

Moving Art Project är en ny konstutställning som besöker tio städer i Sverige under april och maj 2016. Utställningen kommer att visa ett 100-tal konstnärer verksamma inom måleri, foto, skulptur, rörlig bild, mode, musik och design. Urvalet av vilka verk som kommer att medverka sker via en sluten jury.

- Det känns mycket roligt att vara med. Jag är verkligen nyfiken på att få se alla konstverk, och hoppas på en spännande blandning av olika typer av både konst och konstnärer, säger Bo Bergström.

- Vi är otroligt glada över att ha fått ihop en jury som är så erfaren och kompetent samtidigt som de utmanar sina respektive discipliner på olika sätt, säger Anna Gyllenklev, medgrundare till Moving Art Project.

Ansökan för konstnärer är öppen fram till 30 november och alla är välkomna att söka. Samtliga ansökningar är anonyma när juryn får se dem.

- För oss är det viktigt att konsten står i centrum, inte själva konstnären. Vi tror att det kommer bidra till att skapa en mer dynamisk, varierande och underhållande utställning, säger Helen Silvander, medgrundare till Moving Art Project.

Syftet med projektet är att ge icke-etablerade konstnärer en plattform och att tillgängliggöra ny och spännande konst till en bredare publik. Idag tenderar både konstnärer och konstupplevelser att vara centrerade kring storstäderna.

- I storstäderna kan man kan gå runt på gallerier och tillfälliga projekt och ta del av det som pågår bland de yngre generationerna inom konsten, vilket är svårare i andra delar av landet. Därför tror jag att detta är ett spännande projekt, säger Karin Mamma Andersson.

Vilka städer Moving Art Project besöker avslöjas senare i höst. Läs mer om juryn här.

Ansökan för konstnärer är öppen 1 september till 30 november 2015 och görs via www.movingartproject.se.

Kontakt, intervjuförfrågningar och pressbilder

press@movingartproject.se

Sara Eriksson, marknadschef och presskontakt, 0730-519110

Helen Silvander, grundare, 0735-338425

www.movingartproject.se

Senaste nytt
bottom of page