top of page

Intervju i P4 Gotland om nya, mobila utställningslösningar


Moving Art Project är just nu i Visby och arbetar tillsammans med Riksutställningar fram nya flexibla och mobila utställningslösningar som ska möjliggöra vårens turnerande konstutställning – som ska visas i alltifrån en flyghangar till ett gammalt systembolag.

De olika förutsättningarna i de tio utställningslokaler Moving Art Project besöker ställer stora krav på att hitta nya, smarta lösningar, som ska kunna användas av andra aktörer med liknande behov framöver.

– En av de största praktiska utmaningarna för oss, och för alla vandringsutställningar, är att skapa en sammanhängande och bra besöksupplevelse i lokaler som har helt olika förutsättningar. Därför är vi glada över samarbetet med Riksutställningar, säger Helen Silvander.

– Att hitta smarta lösningar kan underlätta för alla utställningsaktörer att komma ut till fler delar av landet. Det är en demokratifråga egentligen.

I P4 Gotland berättar Helen och Anna, grundare av Moving Art Project, om samarbetet med Riksutställningar och om syftet med den turnerande utställningen: att fler ska få ta del av konst.

Lyssna på intervjun i P4 Gotland här (1 timme och 30 minuter in i programmet)

Läs hela pressmeddelandet från Riksutställningar här.

Senaste nytt
bottom of page