top of page

MA Academy vill introducera barn och unga till konstvärlden


MA Academy vill introducera barn och unga i hela Sverige till konstvärlden och inspirera till eget skapande. I samband med den turnerande konstutställningen Moving Art Project inbjuds skolklasser att delta genom guidade visningar, kostnadsfritt lektionsmaterial och konsttävlingen Young Moving Art.

MA Academy är en del av Moving Art Project, en turnerande konstutställning som besöker tio städer i Sverige under april och maj 2016 med ett 100-tal av Sveriges mest spännande samtida konstnärer. Städerna som besöks är Kiruna, Luleå, Falun, Östersund, Karlstad, Göteborg, Stockholm, Jönköping, Växjö och Malmö. Under utställningsturnén bjuds skolklasser från förskolan till årskurs nio in att delta genom MA Academy.

Syftet med MA Academy är att fler barn och unga ska få möjligheten att upptäcka konst, både som besökare och som utövare. Genom årskursanpassade visningar under utställningen och interaktiva, ämnesintegrerade lärarhandledningar får barn och unga tillgång till enkla verktyg för att analysera konst och inspireras till eget skapande. Samtliga lärarhandledningar är kopplade till läroplanen.

- Att barn får ta del av konst på ett inkluderande sätt tror vi är viktigt för barnen själva och för hela samhället. Därför känns det jätteroligt att kunna erbjuda den här möjligheten. När vi har tagit fram lärarhandledningarna har det varit ett krav att de kan integreras i den ordinarie undervisningen för att så många som möjligt ska kunna använda dem, säger Zara-Elise Eriksson, lärare och projektkoordinator för MA Academy.

MA Academy består också av konsttävlingen Young Moving Art, en separat konstutställning som visas i samband med Moving Art Project och som är öppen för elever i grundskolan att söka till.

Det här är MA Academy

  • Kostnadsfria klassbesök under konstutställningen Moving Art Project.

  • Årskursanpassade guidade visningar.

  • Kostnadsfria ämnesanpassade lärarhandledningar (inom bild, slöjd, svenska, engelska, språk, NO, historia, samhällskunskap och matematik). Samtliga lärarhandledningar är anpassade till LGR11 och framtagna av erfarna lärare och pedagoger.

  • Det interaktiva aktivitets- och pysselhäftet I <3 MA.

  • Young Moving Art, en separat konstutställning som visas i samband med Moving Art Project och öppen för elever i grundskolan att söka till. Sök senast 29 februari genom att maila ett foto av ditt konstverk till young@movingartproject.se. Årets tema är “vänskap”.

Klicka här för mer information, beställning av material, anmälan och turnéplan.

Kontakt och intervjuförfrågningar gällande MA Academy och Young Moving Art

Sara Eriksson, marknadschef och presskontakt, 0730-519110, press@movingartproject.se

Emelie Gyllander Tano, projektkoordinator MA Academy (Young Moving Art, guidade visningar, I <3 MA), emelie@movingartproject.se

Zara-Elise Eriksson, projektkoordinator MA Academy, zara@movingartproject.se

Senaste nytt
bottom of page