top of page
Fästpunkt 6
Fästpunkt 2
Fästpunkt 3
Fästpunkt 4
Fästpunkt 5
Klassbesök

Välkommen till MA Academy!

MA Academy är Moving Art Projects skolsatsning som syftar till att introducera barn och unga till konstvärlden samt inspirera till eget kreativt skapande inom en mängd olika skolämnen.

 

 

I samband med Moving Art Projects konstutställningsturné i 10 städer runtom i Sverige anordnas MA Academy där skolklasser och lärare ges tillgång till teoretiskt och praktiskt material för undervisning inom bild, slöjd, svenska, engelska, historia, samhällskunskap och matematik.

Klassbesök på utställningen

 

Gör ett studiebesök med din klass Moving Art Projects konstutställning! Under utställningen får ni ta del av konstverk från 100 samtidskonstnärer inom en mängd olika discipliner, alltifrån klassik måleri, foto och skultptur till textilkonst, graffiti, grafik, ljudkonst och rörlig bild.

 

Via våra kostnadsfria lärarhandledningar kan ni även ämnesanpassa besöket för undervisning i bland annat svenska, matematik, historia, samhällskunskap, slöjd, bild och mycket mer.

 

Moving Art Project besöker följande städer:

Stockholm 21 mars -27 mars

Falun 31 mars - 3 april

Karlstad 7 april - 10 april

Växjö 14 april - 17 april

Jönköping21 april - 24 april

Malmö 28 april - 1 maj

Göteborg 5 maj - 8 maj

Östersund 12 maj - 15 maj

Luleå 19 maj - 22 maj

Kiruna 26 maj - 29 maj

 

Vill du ha gratisbiljetter till din klass? Anmäl din klass här!

(Max 30 elever/grupp)

 

 

 

Interaktiv guidad visning

 

Få en årskursanpassad guidad visning i utställningen med en av våra kulturpedagoger! Den kostnadsfria guidningen tar ca 30 min och avslutas med ett frivilligt skapande-segment där eleverna ges möjlighet att verkställa de kunskaper de erhållit i ett kollektivt konstverk.

 

Vänligen observera att MA Academy enbart kan ta emot ett begränsat antal deltagare, så anmäl er så snart som möjligt. Först till kvarn!

 

Boka in din klass här!

Ta del av MA Academy via:

Lärarhandledningar

 

Använd och inspireras av MA Academys interaktiva lärarhandledningar i din undervisning!

Samtliga lärarhandledningar består av teori, analys samt praktiska uppgifter inom olika svårghetsgrader, och går således enkelt att integrera i ordinarie undervisningen, samt betygsätta enligt gällande centrala kunskapskrav.

 

Alla lärarhandledningar är anpassade till LGR11 och framtagna av erfarna lärare och pedagoger.

 

Vill du få tillgång till de kostnadsfria lärarhandledningarna? Anmäl dig här!

 

 

 

I <3 MA-häftet

 

I <3 MA är ett aktivitets- och pysselhäfte som med hjälp av praktiska övningar och pyssel på ett underhållande och pedagogiskt sätt introducerar till de vanligaste konstformerna samt huvudgenrerna i modern och klassisk konstteori.

 

Häftet finns att tillgå kostnadsfritt i entrén till utställningen och går även att beställa hem till självkostnadspris (20:-/bok). Maila ac@movingartproject.se för beställning!

Young Moving Art

 

Young Moving Art är en konsttävling som riktar sig till ungdomar i grundskolan (åk F-9), som ger unga möjligheten att få visa sin konst i samband med Moving Art Projects ordinarie utställningsturné, samt vinna en mängd fina priser.

 

Alla konstformer är välkomna; måleri, illustration, foto, film, skulptur mm. och temat för året är “vänskap”. Det enda hen behöver göra är att maila en bild på sitt konstverk till young@movingartproject.se senast den 29 februari 2016 med namn och kontaktuppgifter.

 

Vill hela din klass vara med och tävla? Skicka ett samlat mail till oss så registrerar vi ert bidrag!

 

 

 

Anmäl din klass!
 

Vill du och din klass ta del av MA Academy? Anmäl din klass kostnadsfritt, så kontaktar vi er med mer information. Anmäl dig här!

bottom of page