top of page

Ansökan för kreatörer

På Moving Art Project tycker vi att konst skall vara lustfyllt, diversifierat och nyskapande. Därför bjuder vi in alla konstnärliga kreatörer, etablerade som icke etablerade, att ansöka till att medverka i utställningsturnén 2016. Bli en del av det du också!

 

Under april-maj 2016 turnerar the Moving Art Project till 10 städer runtom i Sverige med syftet att skapa en plattform där konst och publik kan mötas. Genom ett noga jurybedömt ansökningsförfarande hoppas vi kunna hitta några av Sveriges mest begåvade och lovande konstnärer inom en mängd olika diciplier. Läs mer och ansök du också.

 

Dessa verk kan du söka med:

Vi söker primärt visuell konst i bred bemärkelse, inom uttryck som måleri, teckning, illustration, skulptur, grafik, foto och rörlig bild. Du kan dock även ansöka med verk som är konceptuella, som är baserade på exempelvis ljud, text eller rörelse, liksom konsthantverk, mode, installation, design och arkitektur. Du får ansöka med max 5 verk. Verken ska vara till salu och får ej ha ställts ut tidigare i offentlig miljö.

 

Behörighetskrav

Moving Art Project är öppen för alla kreatörer över 18 år. 

 

Ansökan är öppen 1 september- 30 november 2015:

Ansökan sker digitalt via ansökningsformuläret på Movingartproject.se och hålls öppen i tre månader. Inga ansökningar inkomna efter den 30:e november kommer att beaktas. Skicka in din elektroniska ansökan här!

 

Urval

Urvalet av de drygt 100 verk som kommer medverka på Moving Art-turnén 2016 sker via en sluten jury som meddelas under hösten 2015. Samtliga kreatörer medverkar anonymt och har därmed lika stor chans att bli utvalda. Juryn består av Karin Mamma Andersson, konstnär, Gunnar Olsson, gallerist, Bo Bergström, författare, Mathias Strömer, senior curator på Riksutställningar, Bea Szenfeld, designer, Suzanne Osten, dramatiker och Parasto Backman, grafisk formgivare. Läs mer om juryn här.

 

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften för att söka till Moving Art är 200 kronor och betalas med kort via ansökningsformuläret. Denna är till för att täcka administrationskostnader i samband med ansökan. Observera att ingen anmälningsavgift återbetalas.

 

Försäljning av verk

Alla verk i Moving Art Project skall vara till salu. Som kreatör har du själv rätt att prissätta dina verk i samband med ansökan. Moving Art Project har rätt att justera priset med max 20%. Eventuell försäljningsprovision till Moving Art Project är 30%.

 

Ansökningsprocessen:

 

2015

  • 1 september- 30 november 2015 - Ansökan är öppen

 

2016

  • Januari-Februari  - Juryn väljer ut de drygt 100 verk som skall medverka  

  • Februari - Antagningsbesked

  • Mars - Insamling av verk

  • April-Maj - Moving Art Project turnerar i 10 städer

  • Juni - Leverans / returnering av verk

 

För frågor kring ansökningsprocessen vänligen maila oss på ansokan@movingartproject.se.

 

Ansökan till Moving Art Project 2016 är nu stängd. Skriv upp dig på nyhetsbrevet för att få information om när ansökan för nästa omgång öppnar. 

bottom of page