top of page

Om Moving Art Project

Moving Art Project är en turnerande konstutställning som bjuder på ett 100-tal av Sveriges mest lovande och begåvade konstnärer och kreatörer.

 

När konst är som bäst har den makten att inspirera, provocera, förvåna och skapa något hos betraktaren som stannar kvar långt efter originalmotiven bleknat. Moving Art Project syftar till att tillgängliggöra just denna typ av möten, för såväl kreatörer som betraktare.

 

Under april-maj 2016 har vi nöjet att bjuda in till den turnerande utställningen Moving Art Project, som presenterar ett 100-tal verk från de mest begåvade nya och etablerade konstnärerna i Sverige idag.

 

Genom ett noga jurybaserat urval vill vi bjuda alla besökare på en diversifierad och inspirerande konstupplevelse med några av de bästa nya verken inom måleri, skulptur, foto, rörlig bild, design, mode, musik och gatukonst.

 

Jury

Urvalet av de 100 kreatörer som får följa med på utställningen görs via ett noga jurybaserat urval. Juryn består av Karin Mamma Andersson, konstnär, Gunnar Olsson, gallerist, Bo Bergström, författare, Mathias Strömer, senior curator på Riksutställningar, Bea Szenfeld, designer, Suzanne Osten, dramatiker och Parasto Backman, grafisk formgivare. Läs mer om juryn här.

 

Turnéplan & kalendarium

Moving Art Project besöker 10 städer runtom i Sverige under perioden april-maj 2016. Se städer och turnéplan här

 

Ansökan

Vill du ställa ut på Moving Art Project? Ansökan för 2016 är nu stängd. Läs mer om ansökningsprocessen för kommande utställningar här

 

Partners

Vill du samarbeta med oss? Maila oss på partner@movingartproject.se så kommer en av våra medarbetare att kontakta dig.

 

 

Moving Art Project har skapats av konstnärerna Helen Silvander och Anna Gyllenklev, med syftet att tillgängliggöra det offentliga utrymmet för etablerade och icke etablerade konstnärer och skapa en plattform som bjuder in till ett diversifierat konstutbyte med en bred publik. 

bottom of page