top of page

Jury 2016

Det är vårt stora nöje att få presentera Moving Art Projects eminenta jury som har gjort det slutgiltiga urvalet av vilka konstnärer och kreatörer som kommer att få följa med på utställningsturnén 2016.

Karin Mamma Andersson

Karin Mamma Andersson är en svensk bildkonstnär född i Luleå. Hon började utbilda sig på skulpturlinjen vid Konstfack i Stockholm men övergick till fri konst vid Kungliga Konsthögskolan 1986-1993. Tilläggsnamnet “Mamma” tillkom som ett skämt i samband med en elevutställning 1992, men kom att bli ett artistnamn för konstnärinnan. Hon har skapat Nobelprisdiplomen i litteratur 2004-2007 och erhöll Carnegie Art Awards förstapris 2006. 2010 utsågs hon till filosofie hedersdoktor vid Luleå Tekniska Universitet, och hon är sedan 2002 dessutom ledamot i Konstakademien.


Parasto Backman

 

Parasto Backman är grafisk formgivare och lärare på Konstfack med examen från Beckmans Designhögskola. Designbyrån Studio Parasto Backman arbetar främst med uppdrag inom kultursektorn, med konstgallerier, arkitektbyråer, teatrar och bokförlag som kunder, och utgår alltid från ett normkritiskt perspektiv. Vid sidan av Konstfack undervisar hon också vid bland annat Beckmans Designhögskola och Berghs.

 

Foto: Per Jarl

 

Bo Bergström

Bo Bergström är art director, författare och föreläsare med inriktning mot bild, form och kommunikation. Han har en fil kand examen i konstvetenskap, litteraturhistoria och pedagogik vid Stockholms Universitet och är också utbildad i marknadsföring, reklam och grafisk design vid Grafiska Institutet. Efter sina många år som creative director vid diverse reklambyråer tog författandet över. Han har bland annat skrivit reklam/foto/journalistikbibeln Effektiv Visuell Kommunikation, Tala om Bilder, Bild & Budskap samt senast Reklam: Strategiskt och Kreativt. Bo Bergström har vunnit flertalet prestigefyllda priser i kommunikation och är sedan 1999 även ledamot i Bild och Ord Akademin.

 

Gunnar Olsson

Gunnar Olsson har över 40 års erfarenhet som gallerist i olika former och driver sedan 1973 det erkända galleriet Olsson Gallery i Stockholm. Han är utbildad i konsthistoria på Cornell University, samt konstvetenskap och estetik på Göteborgs respektive Uppsala Universitet. Han uttryckte tidigt i sin karriär att han ansåg att den traditionella galleriformen är förlegad och har genom åren experimenterat med flertalet olika utställningsmetoder och sammanhang, däribland en omtalad utställning där han öppnade upp ett galleri i sitt hem. Genom åren har han hållt över 400 utställningar i 4 världsdelar.

 

Suzanne Osten

Suzanne Osten är dramatiker, regissör, författare, teaterchef och professor. Bland mycket annat har hon satt upp en mängd pjäser, ofta med politiskt innehåll och ofta vid Stockholms Stadsteater, blivit belönad med en Guldbagge för bästa regi år 1987, varit professor vid Dramatiska Institutet, och skrivit den feministiska kampsången ”Vi måste höja våra röster” tillsammans med Margareta Grape. Just nu lägger hon det mesta av sin tid på sitt uppdrag som Sveriges Filmambassadör för Barnfilm, i vilket hon hoppas kunna vidga synen på barn och barnfilm.

 

Mathias Strömer

Mathias Strömer är senior curator på Riksutställningar och har mångårig erfarenhet från kuratorisk verksamhet i olika former. Han besitter spetskompetens inom just vandringsutställningar och arbetar idag även med att stötta och hjälpa konsthallar och museer runtom i landet med utveckling och omvärldsbevakning inom kuratoriell praktik, utställningsteknik, information, tillgänglighetsfrågor, utbildning och samverkan. Han driver även ett antal projekt som verkar för att sprida konst mot barn och ungdomar samt utveckla och tillgängliggöra samtidskonsten mot en bredare publik.

Bea Szenfeld

Bea Szenfeld är modedesigner och konstnär med examen från Beckmans Designhögskola. Hennes slutprojekt vann H&M:s designstipendium år 2003. 2007 tilldelades hon stipendium av Konstnärsnämnden för installationen Paper Dolls som ställdes ut på på Liljevalchs konsthall. Idag är hon hyllad för sina fantasifulla kreationer som befinner sig i gränslandet mellan mode och konst och som burits av bland andra Lady Gaga och Björk.

 

Please reload

bottom of page